Ajankohtaista
 19.8.2014
Kesä alkaa lähetä loppuaan, kaikkea se on sisältänytkin ainakin ilmojen puolesta - lähes ennätyspitkä hellejakso on takana ja nyt sitten alkoikin suoraan syysmyrskyt. Viljat on siis vielä puimatta, toivotaan että kesä vielä palaa.
Hevosten osalta vuosi on mennyt suuremmitta ongelmitta. Talvella ajoimme nyt 3 -vuotiasta Liinun Oskaria, joka käyttäytyy edelleen hienosti. Keväällä kävimme Ypäjän Laatuarvostelussa, missä Oskari oli hienosti 6., vaikkei liikkeitään suostunut kunnolla esittämäänkään ja hyppääminenkin sujui hieman käsijarru päällä, käytös kuitenkin edelleen kympin luokkaa tamman hajuista huolimatta. Toukokuussa käytiin vielä nuoren miehen selässä sen verran, että homma tuli tutuksi, jonka jälkeen pojat lähti ansaitulle kesälomalle laitumelle.
Elmeri kävi talven ja kesän aikana William Matthewn koulutuksissa ja odottelee nyt laidunlomalla paikkaa Saksaan Williamin ja Warwickin luokse.
Suttupytty varsoi kesän alussa 2.6. hienon orivarsan Ponuveikosta. Varsa on todella mieluinen, vielä kun olisi ollut eri sukupuolta, ei se lähtisi täältä mihinkään. Näinollen poitsu tulee myyntiin jossain vaiheessa, kunhan raaskitaan. Suttu siemennettiin uudelleen Silvolan Elmerillä ja tärppäsikin heti ensimmäiseen kiimaan, joten taas odotellaan jännityksellä, josko ensi vuonna saisimme tammalinjan jatkajan?
Meille muutti kesällä myös uusi asukas, 15 -vuotias latvialaisruuna Grando, kotoisammin Möhkö vaan:). Möhkö tuli järjenääneksi tänne nuorisolaumaan, ja onkin osoittautunut juuri sellaiseksi. Tosin suurimman osan se on ajastaan viettänyt laidunlomalla, josko näin syksyn myötä pääsisi tositoimiin nuorison veturina niin maastossa kuin kentälläkin.
Hulda vietti kesää Metsäpirtissä leirihevosena ja suoriutui tehtävästään mallikkaasti. Kunhan tammuska hieman vetää henkeä rankan työnteon jälkeen, niin päästään ehkäpä lasten kanssa kokeilemaan millainen lastenratsu siitä onkaan kehkeytynyt. Kesän ajan on kotikonnuillaan laiduntanut myös Ella, IST Elanor, joka tuli Oulusta parantelemaan jalkaansa. Hyvin on parantunut ja eiköhän Ella taas syksyllä pääse siskonsa Essin, IST Eowyn, luo Ouluun töihin. Pinja ja poninsa Beat Bubble kävivät ensimmäisissä yhteisissä "kisoissaan" Vermon poninäyttelyn ratsastusluokassa, hienosti meni, tuloksena 5. sija, hyvä arvostelu ja ruusuke. Katsotaan mitä syksy tuo tullessaan, toivottavasti ainakin vielä aurinkoa.

 

Uutiset 2014
Uutiset 2013
Uutiset 2012
Uutiset 2011
Uutiset 2010
Uutiset 2009
Uutiset 2008
Uutiset 2007
Uutiset 2006