Ajankohtaista
 30.12.2013
Vuoden vaihde uhkaavasti lähenee, enää muutama tunti kuluvaa vuotta. Vuosi 2013 on sujunut suuremmitta kommelluksitta, takana on ehkäpä jopa historiallisen helppo ja hyvä kesä maanviljelijän näkökulmasta. Saimme kaikki puinnit tehtyä jo elokuun aikana, mitä ei edellinenkään sukupolvi muistanut ennen tapahtuneen.
Hevoset ovat voineet hyvin tosin vuosi tullaan muistamaan suuresta surusta, jonka aiheutti Lorienin nukutus siihen lopulliseen uneen. Nyt sen on hyvä olla ja paimentaa laumaansa pilvihevosena, se sai lähteä vielä, kun oli lauman ehdoton valtiatar.
Suttupytty tuli tiineeksi Ponuveikosta, joten kesäkuussa 2014 odotamme uutta varsaa syntyväksi. Muuten hevosrintamalla ei ole tapahtunut suuria mullistuksia. Essi löysi lopulta leasing-kodin Oulusta, Ellan omistaja-Ullan luota. Siskoksia kävimme lokakuussa tervehtimässä ja näyttivät molemmat varsin tyytyväisiltä elämäänsä.
Iloksemme Lorienin esikois-varsa Armi-Harmi (IST Princess Arwen) muutti pihattoomme syksyllä ja odottelee ensi kevään siemennystä, toivottavasti tärppää! Toisessa pihatossa asustelee oman Oskarimme seurana naapurin hieno connemara-ruuna, tämä parivaljakko saa mielen aina aurinkoiseksi, vaikkei tuo oikea "lamppu" juuri ole taivaalla meitä ilahduttanut. Nämä pojat osaavat nauttia elämästä ja olla aina positiivisella mielellä.
Oskari kävi lokakuussa Lahden näyttelyssä hakemassa kakkospalkinnon saaden mukavat arvostelut. Parasta oli se, kuinka hienosti tuo 2 -v. oripoika käyttäytyi. Samassa näyttelyssä kävi myös kasvattimme Helteen Hurmuri, käyttäytyen myöskin mallikkaasti ja saaden hyvät arvostelut , 1 -vuotias isokokoinen varsa kun ei aina ole se kaunein mahdollinen - onnea omistajalleen! Toivotamme kaikille oikein hyvää uutta vuotta ja kasvateillemme menestystä tuleviin koitoksiin!


28.4.2013
Aurinkoista maaliskuun loppua! Pääsiäinen kolkuttelee ovella ja päivät pitenevät mukavasti. Talvea on riittänyt ihan tarpeeksi, joten aurinko ja kevät ovat varsin tervetulleita. Talvi meni suuremmitta ongelmitta, vaikka pakkasta ja lunta oli tänäkin vuonna varsin kiitettävästi. Taloremontti on ollut pysähdyksissä joulusta asti, ja on ehditty keskittyä muuhunkin kuin purkamiseen ja rakentamiseen. Hiihtoa, luistelua, laskettelua, jalkapalloa ja toki myös jonkin verran ratsastusta on lasten kanssa puuhailtu. Hevoset ovat olleet terveinä ja voineet pihatoissaan paksusti. Tänä vuonnahan on erikoinen vuosi, kun emme odota yhtäkään varsaa syntyväksi, mutta toivottavasti taas ensi kesänä tilanne on toinen. Kerrankin ollaan hyvissä ajoin liikkeellä, ja Suttupytylle on varattu Ponuveikon siementä, saapa nähdä miten homma onnistuu. Essi on ollut koko talven kotona ja odottaa kunnon treeniin pääsyä. Edelleen sille leasaajaa etsimme, vaan näyttää olevan vaikeaa tänä päivänä sellaista löytää. Nyt alkukaudeksi Essi lähtee Pasasen Mialle, katsotaan löytyisikö tämän avulla pidempiaikainen ratkaisukin. Eomer on ollut viime viikot Lopella Marc Marcinin opissa ja hyvin on mennyt, oppikurssi jatkuu vielä huhtikuun puoliväliin. Liinun Oskari on saanut kisailla ikätovereidensa kanssa Kyrön Siirin pihatossa ja päässyt myös kokeilemaan irtohypytystaitojaan, hyvin on nuorimies suoriutunut, Oskari ottaa tällaiset asiat hyvin vakavasti:). Hulda on lähinnä maastoillut koko talven ja muut ovat lomailleet laumassa. Kevään koittaessa ja lumien lähdettyä, on tarkoitus Kukka opettaa ratsastuksen saloihin.

 

Uutiset 2014
Uutiset 2013
Uutiset 2012
Uutiset 2011
Uutiset 2010
Uutiset 2009
Uutiset 2008
Uutiset 2007
Uutiset 2006