Ajankohtaista
 


30.10.2012
Syksy on ollut mitä mielenkiintoisin, sadetta on riittänyt niin meillä kuin muualla. Historiallinen lähes täydellinen kato kirjataan muistiin tältä vuodelta, 65 % viljasadosta jäi kokonaan puimatta. Hevoset ovat majailleet osittain pihatossa jo pidemmän aikaa, laitumella alkoi olosuhteet käydä liian vetisiksi alkusyksystä. Suttupytty ei tullut enää uudelleen kantavaksi, joten ensi vuosikin jää historiaan sikäli, ettei tilallamme synny yhtäkään varsaa. Suttu hoitelee vuodenvaihteeseen asti tämän kesäistä hienoa oripoikaansa Herkko Hurmauksesta, jonka jälkeen sitten alkaa valmistautuminen uuteen astutuskauteen. Liinun Oskari on parhaillaan ajo-opetuksessa, mikä on sujunut erinomaisesti. Oskari kävi myöskin varsanäyttelyssä, saaden III + palkinnon. Poika oli venähtänyt kesän aikana hieman turhankin paljon, eikä näinollen voitu arvostella pienhevosena. Esittäjä oli nopeasti valinnut suunnaksi juoksijan, eikä Oskari ehkä vastaa aivan juoksijan ihannekuvaa. Mutta hyvät pisteet kuitenkin ja ennenkaikkea arvokasta kokemusta matkustamisesta. IST Eomer on myös parasta aikaa opissa, on aloittanut ratsun uransa Siiri Kyrön luona ja kotiutunee loppuviikosta. Essikin valitettavasti tuli kotiin, koska oli alkanut ontua etujalkaansa. Nyt on täysin ontumaton, mutta varmuuden vuoksi käymme moikkaamassa Saarisen Heikkiä Kangasalla, jotta saamme varmuuden mikä jalkaa vaivasi. Nyt tamma on lähinnä turhautunut seisoskelusta ja olisi täysin valmis töihin. Hulda on edistynyt hienosti ja näyttää jo oikein mukavalle pikku ratsulle. Talven tuloa odotellessa ja remonttia jatkaessa sujuu siis alkava marraskuu.

5.8.2012
Suttupytty varsoi heinäkuun alussa hienon orivarsan Herkko Hurmauksesta. Varsa on tilausvarsa ja lähtee vieroituksen jälkeen uuteen kotiin Artjärvelle.
Suttu on siemennetty uudelleen oriilla Silvolan Hemminki.

29.6.2012
Essi lähti kesäkuussa Evitskogiin vuokralle Petra Hackmanin tallille. Tarkoituksena on saada Essi kilparadoille ennen siitokseen siirtymistä.
Liinun Oskari eli Osku pääsi kavereiden kanssa orilaitumelle kasvamaan koko kesäksi, syksyllä koittaa ajo-opetuksen aika. Muut hevoset viettävät kesää laitumella ja Suttu odottaa paksuna varsomista.

 

Uutiset 2014
Uutiset 2013
Uutiset 2012
Uutiset 2011
Uutiset 2010
Uutiset 2009
Uutiset 2008
Uutiset 2007
Uutiset 2006