Ajankohtaista
 

8.12.2011

Syksy alkaa kääntyä talveksi, ja tämä vuosi lähenee loppuaan. Syksy jatkui elokuusta hevosten osalta mieluisasti, sillä Suttupytty oli lopulta kantava ja on jo ultrattu kolmeen kertaan tukevasti tiineeksi. Eli ensi kesäksi odotamme pikku Herkkoa syntyväksi (i. Herkko Hurmaus). Varsa on tilausvarsa, joten sille on jo uusi koti olemassa. Syyskuussa saimme Essin kotiin Ruotsista. Kuljetusrasituksesta toivuttuaan Essi on hurmannut meidät ratsastajat ratsastettavuudellaan, joka on täysi kymppi! Se on kyllä luonteeltaan niin super, kuin vain hevonen voi olla. Ilo ratsastaa joka kerta.
Unikon Eemil lähti Lohjan saareen syyskuussa ja on kotiutunut hyvin. Se saa elää hevosen elämää isossa laumassa.
Tupsu tuli kotiin lokakuussa kun taas IST Elanor lähti HIHS viikonloppuna uuteen kotiinsa Ouluun. Ella on aloittanut yhteisen taipaleensa uuden omistajansa kanssa suotuisasti ja ratsastus on sujunut ongelmitta. Onnea Ellalle ja taustajoukoille jatkossakin!
Marraskuu olikin sitten tapansa mukaan synkkä ja murheellinen. Suomenhevostammamme Vireen Liinu, aina niin palvelualtis ja ihana tammuska, lähti viimeiselle matkalleen vanhuuden vaivojen takia. Asia oli päätetty jo lähes vuosi sitten, mutta eihän se asiaa auta, suru on suuri. Elämänsä onneksi jatkuu meillä kahdessa varsassaan, Ahonkukassa ja tämänvuotisessa Liinun Oskarissa, jotka molemmat ovat hienoja, emänsä kaltaisia varsoja.
Nyt odottelemme joulua, lasten riemulla ei ole rajaa! Taloremontti ei ole vielä sisällä alkanutkaan, ulkotöissä on mennyt odotettua kauemmin, syksyn sää kun ei edesauttanut kaivuu hommia. Uudet maalämpö putket on nyt kuitenkin asennettu ja uusi likavesijärjestelmä käytössä, joten ehkäpä joulun jälkeen pääsemme sisätöiden alkuun. Yläkerran uudet ikkunat pitäisi olla paikallaan jo ennen joulua.


Oikein rauhallista joulunaikaa kaikille!Ajankohtaista 18.8.2011

Talvesta ja lumesta ollaan edetty aimo harppaus ja takana ovat jo kovat helteetkin. Aika on hävinnyt kuin itsestään, tämän kevään ja kesän projekti kun on ollut muutto tilan päärakennukseen. Ensin sieltä vain piti tyhjentää n. 50 vuotta historiaa....Nyt olemme asuneet "uudessa" kodissa jo pari kuukautta ja pikkuhiljaa saadaan paikkoja järjestykseen, vain aloittaaksemme kohta alusta, kun alamme remontoida taloa.

Hevosrintamalla on kaikenlaista kuulumista. Saimme kesän ainokaisen varsan, kun Liinu varsoi lähes kaksi viikkoa yliaikaisen reippaan oripojan Vinha Paanarista. Poika sai nimekseen Liinun Oscar, ja on oikein mieluisa, hyvä liikkeinen nuorimies. Samoihin aikoihin kun Liinu varsoi, aloitettiin Suttupytyn siemennysyritykset Herkko Hurmauksella. Sen kanssa ei sitten olekaan mennyt ihan niin kuin toivottiin, ja Suttua on nyt siemennetty jo useampaan kiimaan, useita kertoja ja nyt odotamme viimeisen siemennyksen tulosta. Kovasti tietysti toivomme, että ensi vuonnakin varsan saisimme.

Lasten shettis, IST Sera-keiju eli Tupsu, on ollut Kärkölässä toisen ponin seuraneitinä nyt huhtikuusta alkaen. Viimeistään lokakuussa haemme sen takaisin ja pääsemme jatkamaan ajoharjoituksia, mitä sen kanssa on nyt kesän aikana tehty. Kävimme sitä lasten kanssa paikan päällä moikkaamassa, ja tyytyväiseltä näytti oloonsa, samassa talossa asustaa viime vuonna meiltä myyty E.V. Tuliunikko. Unikon poika Unikon Eemil on myös myyty. Eemil lähtee syksyllä Lohjalle uuteen kotiinsa, parasta aikaa ne ovat Ahonkukan kanssa Korkiakankaan Kalevilla ajo-opissa. Ajettavia siis ensi talvena riittää, kun myös Loimihaan Huldaa on ohjasajettu ja purilaatkin on jo perässä ollut. Ratsastuskin aloitettiin Huldan kanssa taas uudelleen ja heti lähdimme maastoon Sutun perässä, ja hienosti meni. IST Elanorilla ratsastettiin ongelmitta muutama kerta ennen kesälomalle jääntiä.
Ruotsissa oleva IST Eowyn on aloittanut kilpauransa Liukkosen Sadun kanssa mukavasti. Takana on muutamat pikkukisat ja hyviä nollaratoja tamma on tehnyt, eikä ole ihmetellyt mitään erikoisesteitäkään. Ruotsin, niin kuin koko euroopan hevosmarkkinat ovat pahassa lamassa, ja Sadun kanssa nyt mietimmekin mitä Essin myynnin kanssa teemme, se kun tuntuu varsin lupaavalta, eli ei viitsisi pelkäksi harrastehevoseksi myydä.
Pikapikaa on IST Eomerinkin lopetettava pelkkä lomailu ja aloitettava irtohypytyksen kertaaminen, jos mielimme lähteä kyvyt esiin finaalin, minne se kvaalasi itsensä keväällä. Eomer on kasvanut mukavan tasaisesti ja ehkäpä se on valmis Ypäjälle lähtemään, seuraava kuukausi näyttää, missä mennään.

IST Hagrid on hypännyt kesän noviisisarjaa ja hyviä ratoja onkin takana monta. Kovasti on ruuna kasvanut ja voimistunut, kun sitä Laaksolla kävimme ihastelemassa. Ja viimeisin ilo uutinen tuli viikonloppuna Vermon poninäyttelystä, kun kasvattimme IST Bubble Bobble sai hienosti britti tuomarilta 1. palkinnon ja Hippoksenkin kehästä tuli mukavat 38 pistettä - liikkeistä upeasti 8! Ja "vikana" oli kuulemma se, että oli liian kaunis oriksi:), vikahan se kai on sekin! Onnea Bobblelle taustajoukkoineen!!

Meillä ei olla vielä puimaan päästy, ehkäpä ensi viikolla pääsemme aloittamaan. Joten puinteja odotellessa ja Sutun tiineystarkastusta jännittäessä jatkuu elokuumme, katsotaan mitä muuta syksy tuo tullessaan.

Liinu ja varsa Liinun Oscar viikon ikäisenä.

 

31.1.2011

Lumista talvea elämme täällä Orimattilassa, niin kuin koko Suomessa. Lunta alkaa olla metrin verran ja lisää on tulossa.
Pihattohevoset paistattelevat päivää joko heinää syöden laitumella tai pihaton oljilla pötkötellen - näyttävät viihtyvän mainiosti. Pihattoon muutti nyt ilmojen lauhduttua myös Eomèr ja Eemil, kun Eemilkin keveni haarojen välistä ja on nyt tyytyväinen ruuna. Tilaa on poikien leikeille ja koko lauman hullutuksille isolla laitumella, jossa lumi vaan pöllyää kun kirmataan.
IST Eowyn, eli Essi, lähti pari viikkoa sitten Ruotsiin Liukkosen Sadulle ratsastukseen ja kevään tullen myyntiin. Kaikki on siellä sujunut hienosti ja Essi on päässyt jo esteratsun elämääkin kokeilemaan.
Kasvattimme IST Hagrid lähti omistajansa Petra Hackmanin kanssa talvitreenaamaan ja kisakautta aloittamaan Belgiaan. Toivomme heille hyvää lopputalvea!

Vireen Liinun vatsa on jo melko valtava (osansa vapaalla heinällä...) ja kesän ainoaa varsaa odotamme syntyväksi toukokuun alussa.
IST Elanor on aloitellut ratsun uraansa - juoksutus satulan kanssa sujuu jo mallikkaasti. Viime vuonna loukkaantunut takajalka näyttää parantuneen hienosti, varovasti kuitenkin edetään ja jalkaa vahvistetaan. Ella muutti Suttupytyn seuraksi talliin, muut kun asuvat nyt pihatoissaan. Loimihaan Huldaa on ratsastettu muutamia kertoja, ja Hulda suhtautuu asiaan niin kuin kaikkeen elämässään - järkevästi. Maastoon lähdettiin Sutun perässä heti, kun selässä oltiin pari kertaa kentällä käyty, eikä Hulda ollut asiasta moksiskaan. Kentälläkin kääntymiset ja ravit menevät jo hienosti.

Marraskuussa meille muutti uusi perheenjäsen, keskikokoinen villakoiranarttu Of Hannellhill Barbara, eli Babs. Sen jälkeen on vauhtia kodissamme riittänyt, pentu ei todellakaan ole rauhallisimmasta päästä! Mutta hauska ja hyväntahtoinen kaveri se on, valloittanut jo kaikkien sydämet. 

Uutiset 2014
Uutiset 2013
Uutiset 2012
Uutiset 2011
Uutiset 2010
Uutiset 2009
Uutiset 2008
Uutiset 2007
Uutiset 2006