Uutiset 2007
 

15.11.2007

Marraskuu on jo puolivälissä ja maisema muuttunut talvisemmaksi, ainakin hetkellisesti. Hevoset ovat olleet sisällä jo hyvän aikaa ja vähitellen saadaan talvirytmi kunnolla päälle. Tämän kesäinen shettisvarsa, IST Hermione, lähti uuteen kotiin Nummi-Pusulaan lokakuun lopulla, toivomme heille kaikkea hyvää. IST Hagrid on nykyään ruuna, leikkaus meni hyvin, eikä mitään ongelmia ole esiintynyt. Ensi viikolla saa mennä pihattoon muiden varsojen kanssa. Tuliunikko kävi Orimattilan näyttelyssä, pienoisena pettymyksenä se sai III palkinnon, saaden käynnistä vain viitosen. Suurin syy tähän oli käynnin ahtaus, toivon kovasti asian vielä ainakin vähän korjaantuvan kasvun myötä. Muuten sai ihan hyvän arvostelun. Unikko oli myöskin uudelleen ajo-opetuksessa ja nyt sitä pitäisi ehtiä ajaa. Armi on ollut lyhyitä pätkiä Kyrön Siirillä ratsastettavana, aina kun hänellä on ollut tilaa. Nyt marraskuussa menee sinne taas ainakin viikoksi. Kaikki hevoset voivat hyvin ja vierailevana tähtenä on lämminveritamma "Suttura", joka asustelee meillä sen aikaa, kun omistajansa etsii sille tallipaikkaa uudelta asuinpaikkakunnaltaan.
Kentän uudistus on meneillään, ensimmäiset hiekat on kasalla kentän laidalla ja toivottavasti ehditään levittää tällä viikolla. Sitten täytyisi saada pintahiekat ja vielä aidan tolpat maahan, ennen kuin talvi todella tulee jäädäkseen. Pääsisi sitten kevättalvella turvallisesti aitojen sisällä opettamaan Unikkoa ratsastuksen saloihin.
Nyt vaan toivomme, että poikamme harras toive toteutuu, eli lunta sataisi ja pääsisi hiihtämään!

16.9.2007

Kasvattimme Sutun Sointu oli hienosti suomenhevosten laatuarvostelun 4 -vuotiaiden lupaavin kouluhevonen, kokonaispisteissä 5. Paljon onnea Soinnulle ja taustajoukoille!!

Elokuun tarkistus ultrauksissa kävi valitettavasti ilmi, että Lorienin sikiö oli abortoitunut ja näin ollen ei ensi kesänä synny FWB -varsoja lainkaan. Vireen Liinu ja Beat Bubble olivat ainakin toistaiseksi kantavia.
Hevoset ovat vielä laitumella, kenelläkään ei nenä valu ja tuntuvat muutenkin varsin tyytyväisiltä oloonsa, vaikkei kelit mitkään mukavat olekaan. Ei näytä sade haittaavan, koska kukaan ei hakeudu edes metsän suojaan.
2 -vuotias E.V. Tuliunikko lähtee lokakuun alussa jälleen ajo-opetukseen ja tarkoitus on myös viedä se Orimattilan näyttelyyn. IST Hagrid lomailee vielä orilaitumella, tarkoitus on tuoda se klinikan kautta kotiin, hieman jalkojen välistä keventyneenä - helpompaa elää ruunan kanssa, kuin pitää vain yhtä oripoikaa.
Syksyn jatkoja, toivottavasti ilma kuivuisi.

15.8.2007
Kesä on jälleen mennyt aivan liian nopeasti, jotain on sentään saatu aikaankin. Tammoista Lorien on kantava Centimorista, Beat Bubble Haljalan Herosta ja Vireen Liinu Ukkosen Pojasta. Sen sijaan suureksi pettymykseksi IST Princess Arwen ei tullut kantavaksi Cassianosta, Saksan oriasemat sulkivat ovensa meidän kannaltamme liian aikaisin. Näin ollen tein vaikean päätöksen, ja "Armi" on nyt kaupan - toivottavasti sille löytyy tavoitteellinen koti, missä se saisi mahdollisuuden näyttää kykynsä radoilla. Jos tällaista kotia ei löydy sille Suomesta, lähtee se Liukkosen Sadulle Ruotsiin, mutta vielä nyt se saa hetken lomailla kotilaitumella.

Muutenkin koko hevoskatras on vain lomaillut, ratsastukseen ei tunnu jäävän aikaa vaikka halua olisikin. Eläkeläispappa Schicksalkin on laiduntanut koko kesän, ja tuntuu nauttivan siitä täysin siemauksin - Saksassa ei vihreälle pääsyyn ollut mahdollisuutta. Nuoret hevoset kasvavat ja komistuvat ja kesän pikkuvarsat näyttävät molemmat oikein lupaavilta. IST Hagrid on viettänyt kesän 10 oripojan laumassa Hollolassa Anu ja Lasse Jäntin hoidossa - pojilla on iso laidunalue käytössään ja ne tuntuvatkin viihtyvän laumassaan erinomaisesti.
Toivottavasti aurinkoiset kelit jatkuvat vielä pitkään, jotta hevoset saisivat laiduntaa mahdollisimman myöhään. Tarhojen uusiminenkin on vielä pahasti kesken, joten talven tulolla ei ole senkään puolesta mikään kiire. Nähtäväksi jää, ehdimmekö tänä(kään) syksynä varsojen kanssa näyttelyyn.

Lorien synnytti  9.6.2007 tamma varsan jonka isä on Liberty Life.


Kasvattimme IST Labette jouduttiin lopettamaan 2.6.2007 tapaturmaisen jalkavamman takia. "Niisku" loukkasi takajalkansa hypättyään putkiaidan päälle ja jäätyään siihen kiinni. 2,5kk:n hoito Ekk:lla ei auttanut vaan jalka tulehtui niin pahasti, että Niisku jouduttiin lopulta lopettamaan. Lahjakas nuori hevonen ei näin ollen koskaan päässyt näyttämään kykyjään kilparadoilla. Uusi omistajansa ehti Niiskuun jo ihastua ja sitä jäikin kaipaamaan iso joukko ihmisiä. Koko perheemme myötäelää surussa mukana.


Niisku


30.4. syntyi perheeseemme tyttövauva. "Pirpana" on valloittanut kaikkien sydämet ja Matias on ylpeä isoveli, vaikkakin menetetty paikka perheen ainokaisena välillä hieman harmittaakin. Pirpana on helppo vauva, syö, nukkuu ja kasvaa...vaatteet meinaavat olla pieniä jo ennen kuin niitä on edes ehditty käyttää.


Helatorstaina, 17.5., kasvoi myös hevoslaumamme, shetlanninponitamma Beat Bubble varsoi erittäin eläväisen, ison tammavarsan Peter O`Panista. Tämä rautias tähtipää on varsinainen ikiliikkuja ja luonteeltaan rohkea ja ihmisrakas.

Myös ensi vuoden varsoja on jo suunnitteilla, suomenhevostamma Vireen Liinu on astutettu Ukkosen Pojalla, IST Princess Arwen odottelee otollista hetkeä Metsäpirtissä, jotta se voidaan siementää Cassianolla. Beat Bubble uusitaan Haljalan Herolla. Lorien odottelee vielä tämän kesän varsaansa ja sen orivalinta on vielä hieman auki.


27.4.2007
Kasvattimme Sutun Sointu sijoittui Ypäjän laatuarvostelukarsinnassa 4 -vuotiaista hienosti toiselle sijalle. Onneksi olkoon Soinnulle ja taustajoukoille hienosta pohjatyöstä ja suorituksesta!!
 Video Soinnun hypyistä.

Tämän kesän ensimmäistä varsaa odotellaan syntyväksi toukokuun puolenvälin aikoihin. Toukokuussa alkanee myöskin tammojen astutuskausi, uusi tammamme Vireen Liinu lähtee Tottijärvelle Ukkosen Pojan vieraaksi ja shettistamma ensin varsottuaan Haljalan Heroa tapaamaan. Muiden orivalinnat ovat vielä hieman auki, päätöksiä täytyy alkaa tehdä ihan lähipäivinä.
Nuorista hevosista IST Princess Arwen opettelee ratsuhevosen alkeita Siiri Kyrön luona Ruohojärvellä ja E.V. Tuliunikko on kotiutunut ajo-opetuksesta odotellen laitumelle pääsyä. Vuotiaat kasvavat ja komistuvat, IST Hagrid pääsee orilaitumelle mittelemään voimiaan ilmojen salliessa.

17.1.2007
Hyvää kuluvaa vuotta kaikille! Talvi (jos tätä talveksi voi kutsua) on sujunut rauahallisesti, varsat kasvavat pihatossa ja tammojen vatsat pyöristyvät mukavasti. Varsakuume pahenee jälleen tänäkin vuonna kun kevättä kohti mennään. Orivalinnat ovat kovassa pohdinnassa - tänä vuonna on tarkoitus siementää ainakin kolme tammaa. Ensin on kuitenkin vuorossa nuorten hevosten koulutuksen aloitus, Armi lähtee Kyrön Siirille sisään ratsastukseen ja Unikko on tarkoitus ajo-opettaa nyt keväällä. Muut opettelevat perus käytöstapoja. Aurinkoisia keväthankia odotellaan!


Uutiset 2014
Uutiset 2013
Uutiset 2012
Uutiset 2011
Uutiset 2010
Uutiset 2009
Uutiset 2008
Uutiset 2007
Uutiset 2006