Myrsky-Liina
 

Myrsky-Liina (1994-2004), eli Lytty tuli meille 4 -vuotiaana.
Se oli "hyväsydämisimpiä" hevosia minkä olemme saaneet tuntea. Se oli loukannut toisen lapansa nuorena, eikä siitä koskaan yritettykään harrastehevosta kummempaa. Maastolenkeistä nautti sen selässä, mitään ei kyttäilty ja matka eteni hyväkäyntisen hevosen kanssa mukavasti.
Lytty oli perusluonteeltaan hieman hössö, mutta kuitenkin perusluotettava.
Se varsoi kolme varsaa, joista ensimmäinen, Suttupytty i.Onnipoika, jäi tilalle jatkamaan sukua. Toinen varsa, Liinan Sohvi on Suttupytyn täyssisko ja myytiin pikkuvarsana Nurmijärvelle. Kolmas varsa, "Heppu" ei valitettavasti saanut elää pitkään, synnynnäinen jalkojen virheasento päätti sen elämän EKK:lle, missä sitä yritettiin toistamiseen leikata, kun eläinlääkäri totesi, ettei jaloista valitettavasti tule hevosen kestäviä. Heppu oli luonteeltaan aivan upea ja lyhyen elämänsä aikana se valloitti ikuisen paikan sydämessämme.
Lytty kuoli yllättäen joulukuussa 2004 vain 10-vuoden iässä suolistotulehdukseen, mahassaan täyssisko Hepulle. Tätä kaunista, hyvää ratsutyyppiä edustavaa tammaa olisi mielellään käyttänyt kasvatuksessa pidempäänkin.

 

Lytty ja Sohvi (Liinan Sohvi)

 

Lytty ja Heppu